Mai mult decât un concept

gimmi-transparent

În România există localități pustiite ce nu au locuitori, sunt amplasate în mijlocul unui lac sau a unei deversări de deșeuri toxice, sunt lipsite de orice fel de imobil sau au fost mutate în componența unor Unități Administrativ Teritoriale vecine păstrându-se totuși și fosta înregistrare a localității ce trebuia să dispară. Aceste localități ,ce uneori delimitează un teren viran, sterp, există în datele publice administrate de multe din instituțiile României. De ce o localitate fără imobile și străzi are cod poștal? se poate trimite acolo o scrisoare recomandată? De ce există localitate în componența căreia intră doar o fermă? Poate cineva considera că o localitate acoperită de deșeuri toxice mai poate fi locuibilă?

Aceste localități trebuiesc radiate din evidențe, lucru inceput prin Legea 2/1989 ce a fost insă rapid  abrogată imediat după Revoluția aceluiași an prin Decretul de Lege 38/1990 ce declară neconstituțional ștergerea unei localități din evidențele Statului.

Dorim să reluăm inițiativa pentru a se face ordine în datele României. Te poți implica și tu, află mai multe despre proiect navigând prin paginile acestui site

 

4 gânduri despre „Mai mult decât un concept

  1. Si totusi in asa zisa localitate Plaietu din judetul Prahova care apartine de comuna Maneciu mai exista cateva case si aproximativ 12-18 persoane (4 familii) care continua sa locuiasca in acea zona. Mai multe informatii cred ca puteti lua de la Brigada de Jandarmi de la Ploiesti care in fiecare an in preajma Craciunului le duce mancare si cadouri.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu